Cervera celebra 100 anys de futbol amb un partit entre veterans

17/09/2017

L’any 1916 es va fundar el primer club de futbol a la capital de la Segarra, presidit per Agustí Duran i Sanpere

El futbol cerverí està de celebració, i és que aquest any arriba al seu centenari. Per això, el Club Futbol Esportiu Cervera ha preparat un programa d’actes commemoratius entre els quals destaquen el partit disputat entre els veterans del Cervera i els del FC Barcelona, o una exposició retroespectiva amb fotografies, samarretes,  trofeus o banderoles, que narren com han estat aquests 100 anys del futbol a la capital de la Segarra.  

A l’igual que els clubs més importants, com el Barça o el Madrid, el Cervera va néixer quan un grup de persones van portar el que era l’esport més destacat a Europa fins a la capital de la Segarra. L’historiador Agustí Duran i Sanpere va ser el primer president del Club Esportiu Cerverí i l’encarregat d’escriure els primers estatuts de l’entitat, l’any 1916. L’equip va jugar fins que la Guerra Civil va aturar la seva activitat. Després del conflicte va arribar la que va ser la millor època del Cervera.

Després d’aquest període, el Cervera va anar perdent categoria fins a quedar relegat a disputar petits encontres comarcals, fins que a mitjans dels anys 50, la industrialització va fer que l’equip tornés a agafar embranzida.

L’any 1967, l’entitat es va convertir en l’actual CE Cervera, el qual compta amb 200 socis i dos equips, a Segona Catalana i Juvenils. A més, des de fa 25 anys té l’escola amb un total de 17 equips i prop de 200 jugadors.

Francesc García