El carrer Duc d’Ahumada canviarà de nom en menys d’un mes

16/10/2017

En el procés de participació ciutadana hi podrà participar tot el cens de Cervera major de 16 anys

El Paer en Cap de Cervera, Ramon Royes, ha presentat les bases del procés participatiu del canvi de nom del carrer Duc d’Ahumada; una via de la capital de la Segarra que homenatja al fundador de la Guàrdia Civil i que, en el passat ple del 9 d’octubre, el consistori va decidir que eliminaria.

Per a l’elecció de la nova nomenclatura del carrer, tots el cens de Cervera major de 16 anys podrà presentar les seves propostes entre el 23 d’octubre i el 6 de novembre. Tot i així un jurat farà una selecció i només seran cinc els noms finalistes, que es presentaran a la ciutadania el 8 de novembre. 

Entre el 13 i el 18 de novembre, els cerverins podran votar entre les cinc candidatures finalistes de forma manual a la Paeria, al Museu o la Biblioteca, o a través d’internet mitjançant una plataforma estrictament controlada per evitar múltiples votacions per part d’una sola persona. El 20 de novembre es farà el recompte de vots i a finals de més, coincidint amb el ple de la paeria, s’aprovarà el nou nom. 

Aquest procés participatiu serà el primer que es celebrarà a Cervera per canviar el nom d’un carrer, però no l’últim ja que també es vol fer el mateix en llocs com el carrer General Güell o la Plaça Pius XII. Seguint en la línia antimonàrquica de la Paeria, també s’està plantejant treure les pintures reials de les sales de l’Ajuntament.

Albert Morales