Municipis de la Segarra, amb límit als lloguers

16/04/2024

10 municipis de la demarcació de Lleida ja tenen els preus dels lloguers limitats

La regulació dels preus del lloguer entra en vigor avui en deu municipis lleidatans, i a la Segarra n'entren 2, Guissona i Cevera. A Catalunya ja en son 130 després que la declaració de les àrees tensionades proposades per la Generalitat es publiqués ahir al Butlletí Oficial de l'Estat, juntament amb l'índex estatal de preus del ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana.

Aquesta regulació estarà present a tots els contractes que es firmin a partir d'avui, i, per norma general, el preu dels lloguers no podrà superar el preu vigent en els últims 5 anys. A més, si l'habitatge no ha estat mai llogat, o fa més de 5 anys que no es lloga, no podrà superar el preu de l'índex estatal de referència de lloguer. Aquesta excepció també afectarà els grans tenidors, és a dir, si la propietat és d'una persona o entitat que té 5 habitatges o més.

Els propietaris haurà d'indicar, abans de formalitzar el contracte, el preu de l'últim lloguer. Aquesta informació també ha de constar en el mateix document. No fer-la constar es considera una infracció.
Infolleida