Pis social per a refugiats a Sant Guim de Freixenet

06/07/2017

La parròquia del municipi va fer una enquesta entre els veïns per decidir com invertir els donatius dels últims anys

La parròquia de Sant Guim de Freixenet ha impulsat la rehabilitació d’un pis d’acollida per a refugiats on hi residiran els tres membres d’ una família ucraïnesa. L’habitatge, d’uns 40 metres quadrats, s’ha habilitat en un edifici ubicat al passeig Enric Granados i compta amb una cuina-menjador, una habitació de matrimoni, una d’individual, i un lavabo. La idea d’habilitar un llar per a refugiats, va sorgir després d’una enquesta feta entre els veïns de St. Guim. 

L’edifici on s’ubica aquest nou habitatge feia més de dues dècades que estava tancat per risc de despreniments i, gràcies al donatiu de 40.000€ del ja desaparegut mossèn Josep Garriga, es va començar a rehabilitar fa uns cinc anys. Des d’aleshores els donatius no s’han aturat i han permès fer aquest habitatge amb un pressupost d’uns 30.000€. 

Les obres d’adequació del pis, ja estan a la recta final i a principis del mes que ve, la família acollida ja podrà residir-hi. Antigament l’edifici havia estat una escola parroquial i, posteriorment, una casa de colònies.   

Albert Morales