Una trentena de persones a les "Maletes de Coneixement" de Sant Guim de Freixenet i Sant Martí de la Morana

29/05/2017

Sant Guim de Freixenet va acollir la xerrada “Espai de conversa sobre la criança dels néts” a càrrec de l’acompanyant maternal Roser Pont. La presentació va anar a càrrec de la consellera comarcal de l’àrea de serveis socials al Consell, Núria Magrans, i l’alcalde del municipi, Francesc Lluch.

La xerrada es va projectar a petició de la mateixa gent gran del casal, va anar molt bé i va ser molt participativa. Més de 15 persones van assistir.

La idea de la xerrada és transmetre als assistents eines per gaudir al mateix moment que es cuiden els néts. Es va facilitar un punt de trobada per a avis i àvies on poder xerrar, explicar i escolar experiències d’altres semblants. Perquè avui en dia, els avis són molt més que avis en quant a criar els seus néts. 

D’altra banda, a Sant Martí de la Morana (Torrefeta i Florejacs) es va projectar la xerrada “Els Castells de la Segarra” a càrrec del director de camins de Sikarra i dinamitzador cultural, Jaume Moya.

La presentació de la xerrada va anar a càrrec de la regidora de cultura a l’Ajuntament, Laia Argelich.

Van participar unes 20 persones i la xerrada va durar més d’una hora perquè els assistents van generar un debat de preguntes al final de la sessió. La xerrada va agradar molt a tothom.

El dinamitzador cultural, Jaume Moya, va fer un recorregut pels mil anys d’història dels castells de la Segarra, amb imatges i explicacions de les tipologies més representatives i l’evolució i episodis històrics i mítics més rellevants. 

Aquestes xerrades que es projecten als municipis de la comarca, són gratuïtes i obertes a tothom. Les xerrades formen part del projecte i catàleg “Maletes de coneixement” del Consell Comarcal, concretament de l’àrea de serveis socials, i neix amb la voluntat que els nostres municipis, majoritàriament petits i dispersos, disposin d’un ventall d’activitats que dinamitzin els pobles de la Segarra per seguir fomentant viure en aquest món rural, que és el nostre.

Consell Comarcal Segarra