600 persones al concert inaugural del Festival Internacional de Música de Cervera

24/07/2017

Va anar a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb obres de Karl Jenkins, Beethoven i del català Oriol Cruixent

La Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, dirigida per Alfons Reverté,  va donar el tret de sortida al 37é  Festival Internacional de Música de Cervera, de la Càtedra Emili Pujol. Un certamen que s’allargarà fins el pròxim 30 de juliol i que acollirà un total de 14 concerts de cambra i simfònics en diferents punts de la capital de la Segarra, el primer d’ells, al paranimf de la Universitat. 

El concert inaugural de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell,  va obrir amb Palladio una composició per a orquestra de corda escrita per Karl Jenkins al 1995. Aquesta va donar pas a  Trinoctium una obra creada pel compositor català Oriol Cruixent on l’espectacularitat de la percussió i les cordes van prendre tot el protagonisme. La solista Alba Ventura va cloure l’audició amb el Concert de piano Opus. 15 de Beethoven. 

Aquest dilluns també arrenca el Curs Internacional de Música de Cervera, en el que hi formaran part 270 alumnes d’arreu del món. La Càtedra Emili Pujol 2017, es complementa amb una Fira de Lutiers que tindrà lloc el 26 de juliol a la Universitat de Cervera.

Albert Morales