Èxit rotund en la 7ena Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya

07/07/2017

La Casa-Museu Duran i Sanpere ha acollit el certàmen, que va cloure amb un espectacle de Patricia McGill sota les estrelles de Cervera

Del 4 al 6 de juliol, la casa-museu Duran i Sanpere de Cervera ha acollit la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de Catalunya, amb la cultura gallega com a convidada. El día de la inauguració es va fer una sessió dedicada als directors locals, amb projeccions de Xavier Marrades, Miquel Camacho, Robert García i Ray Ortega. El segon dia del festival es van projectar dos films gallegs i, en la cloenda es van poder veure els projectes finalistes de la passada edició del festival de curtmetratges “Lo Cercacurts”. El balanç final d’aquesta edició de la mostra de cinema etnogràfic, ha superat totes les expectatives. 

Durant els tres dies del festival, els assistents han gaudit també d’un sopar de tapes gallegues a la terrassa del museu. Per cloure l’edició d’enguany, la narradora Patricia McGill i l’acordionsita Blai Navarro van dur a terme l’espectacle “Cuentos de amor al amor de la lumbre”, un recull d’històries familiars adaptades a un public adult. 

La Mostra de Cinema Etnaogràfic és una iniciativa del Centre de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat, organitzat pel Museu Comarcal de Cervera i l’Observatori del Patrimoni Etnològic, amb la col·laboració del Festival de Curtmetratges de Montornés “Lo Cercacurts”.

Albert Morales