Cervera presenta el Nou Reglament de Participació Ciutadana

19/04/2017

Les novetats més destacades d’aquest projecte són la participació dels veïns en els plens que es celebrin a la Paeria i la creació de diferents òrgans locals per recollir les demandes de la ciutadania.

El paer en cap de Cervera va presentar, aquest dimarts, el Nou Reglament de Participació Ciutadana de la ciutat, un projecte que té la màxima finalitat d’atansar la política a la ciutadania i els àmbits socials a la política. Entre les propostes d’aquest nou reglament, destaca la participació dels veïns ens els plens que es celebrin a l’ajuntament, el dret de reunió o el dret a formar part dels fòrums de participació com ja s’ha fet en les obres del centre de la ciutat o amb l’elecció del mobiliari de la Plaça Universitat.

En la sessió també es van descriure els òrgans de participació ciutadana, i es que la Paeria de Cervera promourà la creació d’un Consell Municipal de Participació Ciutadana, un Consell Territorial i Consells Sectorials per tal d’integrar la participació de la ciutadania i les organitzacions en assumptes municipals.

L’acte va cloure amb els capítols tercer i quart del nou reglament on es fa referència a l’impuls de l’associacionisme de les institucions locals per tal de reforçar el teixit social; i els sistemes d’informació i comunicació de la Paeria amb els quals els ciutadans podran demanar quina és la situació de la ciutat en tot moment.

Albert Morales