Ramon Royes s’acull al dret a no declarar al jutjat de Cervera

20/09/2017

També ho han fet els alcaldes de Golmés, Palau d’Anglesola, Linyola i Guissona

Centenars de persones s’han concentrat aquest dimecres a la plaça Major de Cervera per acompanyar al seu paer en cap, Ramon Royes, fins als jutjats de la capital de la Segarra, en ser citat a declarar com a investigat per col·laborar amb el referèndum de l’1 d’octubre. A l’igual que altres alcaldes citats per la Fiscalia, Royes s’ha acollit al seu dret a no prestar declaració, en considerar que el ministeri públic s’està extralimitant al imputar-los.

Al llarg del matí, també han passat pels jutjats de Cervera els alcaldes de Golmés, Palau d’Anglesola, Linyola i Guissona, els quals s’han negat també a prestar cap declaració.

A les portes dels jutjats, s’han concentrat fins a 500 persones que amb els cants d’ Els Segadors o L’Estaca , i pancartes a favor del referèndum han donat suport als seus batlles.

Segons l’Associació de Municipis per l’Independència són ja 37 els alcaldes que han rebut la citació de la Fiscalia per declarar en els pròxims dies. Divendres, serà el torn de l’alcalde de Bellpuig, Salvador Bonjoch, i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Mª Perelló, que també hauran de comparèixer als jutjats de Cervera.

Francesc García