Cervera inagurua avui una exposició del centenari del futbol a la ciutat

21/09/2017

Serà al Museu Comarcal aquest dijous a les 19.00h

Cervera compleix 100 any d’aquest esport a la ciutat i per tal de celebrar-ho s’han organitzat tot un seguit d’actes commemoratius d’aquest Centenari que tindran lloc al llarg del 2017 i més enllà. Una de les activitats principals és l’exposició que inaugura el Museu de Cervera aquest dijous 21 de setembre a les 19.00h dins la Festa Major.

L’exposició recupera una important selecció de documents i fotografies i, a través seu, us convida a fer un viatge en el temps i a descobrir, des de la formació del primer Club Cerverí d’Esports i Cultura, amb l’historiador Agustí Duran i Sanpere com a primer president, fins l’actualitat. Un viatge detallat pels diferents períodes que defineixen aquesta pràctica esportiva a Cervera i la seva importància en la formació i cohesió dels joves.

Tot un segle de vida que s’enllaça, s’entrecreua i es vincula directament amb la història de la nostra ciutat. La trajectòria dels clubs que han vertebrat aquest esport té a veure amb aspectes esportius, i amb l’evolució del mateix concepte d’esport i de la seva organització al llarg d’aquests anys, però, també, amb els aspectes socials i econòmics que han marcat cada moment històric i que l’han anat influint i modelant.

Així doncs, parlar del centenari del futbol a Cervera és, també, fer un repàs a un segle d’història, a 100 anys d’èxits i fracassos, d’il·lusions i lluites, d’entreteniment i esforç, d’aprenentatges i coneixements.
Infolleida