El Bisbe de Solsona, persona “non grata” a Cervera

31/05/2017

La moció es va aprovar al Ple Ordinari amb 5 vots a favor, 6 abstencions i 2 vots en contra d’ERC

El Bisbe de Solsona, Xavier Novell és, des de fa unes hores, persona “non-grata” a Cervera. Així es va aprovar en l’últim Ple de la Paeria en data de 30 de maig, després de que el paer en cap Ramon Royes advertís unes hores abans de celebrar-se el ple, que si el bisbe no rectificava les seves paraules de forma pública, on relacionava l’homosexualitat amb l’absència de figura paterna, la moció tiraria endavant. 

El paer en cap, dos regidors del PDCat, un regidor no adscrit i el regidor de la CUP van votar a favor de la moció. Sis regidors es van abstenir i els dos regidors d’ERC van votar en contra al·legant llibertat d’expressió per part del Bisbe. Royes va acusar la postura d’Esquerra de tacticisme polític. 

Per altra banda, la CUP va recriminar a la Regidoria de Medi Rural, que es portes a tràmit una factura de 37.000€ en matèria de gestió i millores en camins de Cervera, sense que es seguís el procés de licitació d’obres.  

Altres punts aprovats en la celebració del ple va ser el nomenament de Rosa Fabregat filla predilecta de Cervera, l’aprovació del protocol contra les agressions sexistes en espais d’oci, i la presa de possessió del paer Ricard Vicente, del grup municipal MES.

Albert Morales