Un projecte de 446.000 per renovar la teulada del Gran Teatre

31/05/2017

Si no es fa aquesta actuació, no es podran dur a terme altres obres. El Gran Teatre te goteres i hi ha risc d’ensorrament de falsos sostres

La teulada del Gran Teatre de la Passió de Cervera es mostra molt deteriorada des de fa una anys i, a part de provocar goteres tant a l’escenari com a les sales de tècnics, amenaça d’esfondrar falsos sostres. És per aquest motiu que el patronat de la Passió va presentar l’any passat un projecte de renovació de la teulada per un import de 446.000 euros dels quals Cultura de la Generalitat n’aportarà 240.000. La quantitat restant, 206.000 euros, l’està mirant d’aconseguir la Paeria amb fons propis i ajuts d’altres entitats. La proposta però, no agrada a alguns partits de l’oposició, qui creuen que són massa diners destinats a una sola causa. 

Per la seva banda, el Paer en Cap de Cervera, destaca la urgència d’aquesta actuació ja que l’edifici del Gran Teatre està pendent d’altres obres, com la renovació dels lavabos o un ascensor per a minusvàlids, que no es poden dur a terme fins que la teulada estigui arreglada.   

Segons el president del Patronat de la Passió, Xavier Cañabate, l’edifici del Gran Teatre requereix una inversió anual d’uns 50.000€ que han d’assumir els 300 socis i col·laboradors del Patronat; una xifra molt difícil d’assolir i que provoca l’endarreriment d’aquestes obres bàsiques.

Albert Morales