Cervera organitza la 5a Setmana de la Gent Gran

29/09/2017

Una de les novetats és el Campionat de natació sènior, a la piscina coberta, per a persones de més de 65 anys

La Paeria de Cervera, amb la col·laboració d’entitats socials de la ciutat, organitza 17 activitats del 2 al 8 d’octubre en motiu de la Setmana de la Gent Gran.

Les activitats, que són força variades, inclouen visites guiades a les llars de la gent gran, cinefòrum, taller intergeneracional amb les escoles, la tradicional Festa de la Gent Gran, conferències sobre l’Alzheimer i remeis naturals...

Una de les novetats és el Campionat de natació sènior, a la piscina coberta, per a persones de més de 65 anys, el dijous 5. Les inscripcions es poden fer a la Paeria de Cervera.

També cal destacar el concert Chopin&Granados, a càrrec de Resonnance, una associació cultural, humanitària i sense ànim de lucre, que ofereix música clàssica per possibilitar l’accés lliure a la música de totes les persones i millorar la seva qualitat de vida.  El concert és dissabte 7 a l’Auditori.

La directora cerverina de cinema Clàudia Gual presentarà el seu nou projecte, Instantes. Es tracta d’una explosió d’art on juga la dansa, el teatre i l’audiovisual, amb el qual es pretén apropar l’espectador a la malaltia de l’Alzheimer amb un missatge molt especial i que va dedicat a la seva àvia. Es podrà veure al Paranimf de la Universitat el divendres 6.

Després de l’èxit de les dos edicions anteriors, torna l’espectacle “Llum i color”, una actuació en Play Back a càrrec de l’Associació de Gent Gran d’Igualada, diumenge 8 al Paranimf.

Durant la setmana es podrà visitar l’exposició Tracta’m bé, del Consell Comarcal de la Segarra, en diferents espais municipals. Té com a objectiu difondre i visualitzar situacions reals que poden esdevenir un exemple de bon tracte a les persones grans.

Tots els actes són gratuïts i oberts a tota la ciutadania.

En l’organització dels actes la Paeria de Cervera compta amb la col·laboració del Departament de Treballs, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Segarra, l’Hospital Berenguer de Castelltort - Residència Mare Güell, la Fundació Casa Caritat - Residència Mare Janer, l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer - Centre de dia Josep Valls, i l’Associació d’usuaris i voluntaris del Casal de la Gent Gran.

Paeria de Cervera