Ioga contra el càncer

18/10/2017

En motiu del 19 d’octubre, dia mundial en contra el càncer de mama l’ AECC Cervera ofereix diverses activitats a les pacients per millorar física i mentalment

El 19 d’octubre es celebra el dia internacional en contra el càncer de mama. Per aquest motiu, des de fa unes setmanes, l’associació en contra del càncer de Lleida ha posat a disposició un conjunt d’activitats físiques a les capitals de comarca dirigides a qui pateixen aquesta malaltia. En el cas de Cervera els dimarts a la  tarda es duen a terme classes de ioga adaptades a la Sala Fernando Marqués del CAP; una activitat que ajuda en la gestió de les emocions i reforça el sistema immunològic dels pacients. 

A Espanya es diagnostiquen al voltant de 25.000 nous càncers de mama a l’any, sent així el tumor més comú entre les dones. Tot i així si es detecta a temps, tambés és el que ofereix els índex de supervivència més elevats. Durant el procés de curació, el cansament físic i mental són dos dels símptomes més presents en la malaltia. 

A Cervera, a part del ioga, l’Associació en Contra del Càncer de Lleida també ofereix sessions de marxa nòrdica i d’ aqua gym a les piscines cobertes de la ciutat.

Albert Morales