La Segarra rep un grup de periodistes de Rússia i Armènia en un viatge de premsa per conèixer les nostres tradicions nadalenques.

20/12/2016

El poble de Montfalcó Murallat i el Pessebre dels Oficis Perduts de Sant Guim de la Plana han estat dues de les visites turístiques

Des del 16 al 20 de desembre, periodistes dels programes televisius “Armnews” i “Canal Piatnitsa”, i dels mitjans escrits “Kommersant-Autopilot” i “Voyage-Nagazine”, han visitat el territori amb l’objectiu de conèixer els encants de la temporada de Nadal a Catalunya (fires, pessebres, productes típics…) Els ha acompanyat la representant de l’Agència Catalana de Turisme a Rússia.

El programa de visites s’ha elaborat des del Centre de Promoció Turística de Catalunya, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Diputació de Lleida i, per la visita a la Segarra, amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal.

El format del viatge serà el Fly & Drive per fer èmfasi en el turisme individual, que cada cop està més generalitzat en aquells mercats.

Visita a Montfalcó Murallat

El diumenge 18 de desembre vuit periodistes de Rússia i Armènia, sis periodistes de dos equips de televisió i dos de premsa escrita, més la representant de l’Agència Catalana de Turisme a Rússia, van visitar Montfalcó Murallat atrets per l’encant rural d’aquest petit poble segarrenc.

En aquesta visita els van acompanyar el Conseller Comarcal de Turisme de la Segarra, l’alcalde de les Oluges i la tècnica de turisme del CCS.

A Sant Guim de la Plana van assistir a una representació del Pessebre dels Oficis Perduts.

El viatge ha continuat visitant la població de Sant Guim de la Plana, on han assistit a la primera representació de la temporada del seu pessebre.

El pessebre de Sant Guim ha estat declarat d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya. És conegut com el Pessebre dels Oficis Perduts, perquè destaca per la representació fidel d’oficis i activitats tradicionals en l’extraordinari marc de la vila closa medieval de Sant Guim de la Plana.

El recorregut transcorre per carrerons i per l’interior de cellers i establies de cases particulars, on més de tres-cents actors fan sentir la màgia del Nadal.

L’alcalde de Sant Guim de la Plana, Josep Llobet, i el president del pessebre, Jaume Oliva, van ser els amfitrions en aquesta visita, acompanyats de Vicenç Roig, conseller comarcal de turisme.

Potencial del turisme rus

Els russos tornen a fer turisme a Catalunya. La caiguda brusca de viatgers d’aquest país dels dos últims anys –per la crisi d’Ucraïna i la devaluació del ruble– s’ha frenat aquest any. Catalunya, la principal destinació d’aquest mercat, va rebre 171.200 turistes russos durant el primer semestre del 2016, el 13,8% més que l’any passat.