L’Aquelarre torna a Cal Racó en el seu 40è aniversari

26/07/2017

Una exposició, un documental i un espectacle homenatge als 40 anys de festa són algunes de les principals novetats

L’Aquelarre de Cervera celebra el seu 40è aniversari i per fer-ho torna al casc antic de la ciutat i recupera el seu espai original a Cal Racó, després que l’any passat es desplacés fins a la plaça Pius XII a causa de les obres. L’edició d’enguany que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’agost arriba també amb altres novetats destacades com una exposició al Museu Comarcal de Cervera que explica la història de l’Aquelarre, un documental que desgrana la trajectòria de la festa, i l’espectacle “Feliços 40, cabró”, un muntatge del grup cerverí Grepp Teatre. A més, s’ha apostat per potenciar l’Aquelarre de dia.

El cerverí Albert Parra serà qui s’encarregui un any més de la direcció artística de l’Aquelarre, una festa que enguany tindrà la mort i la purga de l’anima com a temàtica. En aquest sentit, l’artista ha preparat un muntatge que es podrà veure en un angle de 360 graus i que tindrà la música en directe com un dels elements claus en la invocació del màxim protagonista de la festa, el Mascle Cabró.

El foc continua sent un dels elements primordials d’aquesta festa, i per això els Diables Carranquers de Cervera estaran acompanyats de dues colles més: el Ball de Diables de la Colla Jove de Ribes i el Ball de Diables de Tarragona. En total es realitzaran set correfocs en els que hi participaran més de 500 diables i on es cremaran prop de 380kg de pirotècnia.

La música tornarà a tenir gran presència a la festa amb grups de primera fila com ara La Pegatina, Oques Grasses o Pastorets Rock, i sis espais musicals diferents repartits per tota la ciutat.

 

Francesc García