St. Ramon celebra la festa dels Tres Tombs

31/08/2017

Una quarantena de tractors i 6.000 persones han fet les tradicionals voltes, en aquesta jornada on hi ha assistit Artur Mas

Sant Ramon ha donat la benvinguda a la seva festa major amb la tradicional celebració dels tres tombs, un esdeveniment dels més populars de la província ja que, a part de ser el sant de la Segarra, el santuari de la vila és dels més importants de Lleida. La importància d’aquesta celebració s’ha fet palesa amb la presència de l’ex president de la Generalitat Artur Mas que s’ha mostrat orgullós de presidir la jornada i ha animat als catalans a encarar amb optimisme la recta final per la celebració del referèndum.

Les 6.000 persones presents als actes de Sant Ramon, han fet tres tombs a la capella del Sant i hi han dipositat un siri. A l’exterior de l’edifici, una quarantena de tractors també han fet tres tombs al voltant del santuari, una marxa que antigament es feia amb mules o ases. Per completar els actes de la jornada, es celebraran vuit misses al llarg del dia.

Els orígens de la festa dels 3 Tombs de Sant Ramon es remunten al 1345, quan en morir el Sant, es va carregar el cos damunt d’una mula i aquesta es va dirigir al Santuari de la Segarra, va fer tres tombs, i va caure morta.

Albert Morales