140 joves de la comarca col·laboren en els camps de treballs

28/06/2018

Els participants realitzen diverses accions de voluntariat al seu municipi i, a canvi, reben una formació i l’abonament gratuït per a les piscines o una entrada a Port Aventura

Aquesta és una de les activitats dels camps de treball que s’estan duent a terme en diversos municipis de la Segarra. El projecte, que es promou des del Consell Comarcal i els ajuntaments participants, te una durada d’una setmana i esdevé una oportunitat tant pels consistoris com pel jovent que hi participa, i es que les feines que desenvolupen aquests nois i noies es veu compensat amb l’abonament de la piscina del municipi per la temporada d’estiu o bé amb una entrada a Port Aventura. A més a més, els joves reben també una formació relacionada amb els primers auxilis i la salut.

Els dos requisits per participar en aquest projecte eren estar empadronat al municipi on es duen a terme les activitats i tindre entre 13 i 16 anys. En total són deu els ajuntaments que s’han adherit a aquesta campanya i 140 els nens que en prenen part. Les valoracions dels joves segarrencs són molt positives i, asseguren, que recordaran aquesta experiència durant molt temps.

El projecte dels Camps de Treball Locals de la Segarra va començar a l’estiu del 2014 i, amb els anys, ha anat ampliant el territori d’actuació. Entre les feines que es desenvolupen hi figuren el manteniment del mobiliari urbà, col·laboracions en associacions de caire social, o la recuperació de patrimoni malmès, donant cobertura a les necessitats de cada municipi.

Albert Morales