Actuació dels Margeners a Artés

10/10/2018

La Colla Castellera de Guissona encara la recta final de la temporada, amb l’actuació a Cornellà el pròxim dia 14 d’Octubre

El passat dissabte 6 d’Octubre la Colla Castellera Els Margeners de Guissona van desplaçar‐se a la localitat d’Artés, en motiu de la 23a edició de la festa de la Verema del Bages, un homenatge al vi i a la vinya d’aquesta comarca. La Plaça Vella, situada a la part alta del poble, és on va tenir lloc l’actuació castellera amb els Margeners, els Picapolls de la Gavarresa i els Salats de Súria. Aquestes tres colles ja havien coincidit a l’última actuació dels de la Segarra, a la Festa Major de Cervera. L’actuació va començar a les cinc de la tarda amb els pilars d’inici, on cada una de les colles va descarregar un pilar de quatre.

La primera colla a realitzar els seus castells va ser la colla amfitriona, els Picapolls. Van començar amb un 3d6a. A segona ronda, els de la camisa lila van descarregar un 4d6. I tancaren la ronda de castells amb un 3d6 amb un tronc molt lleuger.

Els Margeners van escollir com a primer castell un 3d6a, que després d’un peu desmuntat, van aconseguir descarregar sense problemes. A segona ronda van descarregar un 3d6ps ben assajat. Aquest castell aixecat per sota va despertar l’admiració del públic de la plaça. I finalment va cloure la ronda de castells un 4d6 amb un tronc molt segur i lleuger.

L’última colla per ordre d’actuació van ser els Salats de Súria, que tot i haver desplaçat poques camises, van realitzar un 3d6 ben assajat, una torre de 6 amb un lleuger tremolor a l’entrada de dosos que els va fer treballar a la descarregada, i finalment un 3d6a solvent.

Per tancar l’actuació es va realitzar una ronda de pilars on Picapolls va descarregar un pilar de 4 i dos pilars de 3, Salats un pilar de 4, i Margeners un pilar de 4 aixecat per sota.

Margeners encara la recta final de la temporada, amb l’actuació a Cornellà el pròxim dia 14 d’Octubre. Aquesta serà l’última sortida de la colla abans de la seva diada el pròxim dia 20 d’octubre a Guissona. Així doncs aquestes últimes setmanes de temporada els de la camisa marró faran alguns assajos especials amb la finalitat de consolidar els castells de 7 pisos, i mirar d’assolir‐ne de set i mig.

Picapolls de la Gavarresa: pd4, 3d6a, 4d6, 3d6, pd4 i 2 pd3 Margeners de Guissona: pd4, 3d6a, 3d6ps, 4d6, pd4ps Salats de Súria: pd4, 3d6, 2d6, 3d6a, pd4

Ajuntament Guissona