Alumnes del FEDAC preparen la campanya de donació de sang

04/12/2018

Concretament han estat els alumnes del grup de diversitat els qui han passat al capdavant de la iniciativa, una acció que els apropa a la inserció dins del municipi

Els alumnes de l’escola FEDAC Guissona són els encarregats de dur a la campanya de difusió de la propera donació de sang que es durà a terme a la ciutat el 17 de desembre. Des del centre educatiu es vol incrementar el nombre de donants al municipi i arribar, com a mínim a les cent donacions; per aconseguir-ho tots els alumnes de l’escola han participat en diferents projectes de difusió, però qui ha passat al capdavant d’aquesta iniciativa són els membres del grup de diversitat: alumnes que han arribat a la vila entre els últims dos i divuit mesos i que s’han encarregat de la realització de dos vídeos i de diverses xerrades entre els seus companys.

Des de l’escola es pretén que aquest projecte sigui també una eina d’inclusió social entre els nouvinguts i que prenguin protagonisme dins del municipi. Les iniciatives desenvolupades pels alumnes del centre s’han complementat aquest dimarts ambuna xerrada del departament de promoció del Banc de Sang per tractar alguns dels aspectes més tècnics sobre aquesta temàtica.

Des de l’àrea «Aprenentatge i Servei» del Banc de Sang i Teixits ja fa vuit anys que treballen en centres educatius i altres entitats per apropar la donació de sang entre la ciutadania i resten a disposició de nous públics per ampliar les seves campanyes.

Albert Morales