Augment del 10% en la taxa de residus de la comarca

06/11/2017

El Consell Comarcal pren aquesta mesura per crear un fons de reserva per la clausura de l’abocador comarcal

La taxa de residus a la Segarra augmentarà en el pròxim exercici un 10%, d’aquesta manera les famílies passaran de pagar 102€ a pagar-ne 112€. Aquest augment es produirà per crear un fons de reserva per  la clausura a mitjà termini de l’abocador comarcal de residus, que es calcula que tingui un cost d’entre 2 i 4 milions d’euros. Segons el president del Consell Comarcal, el que ara suposa un augment de despeses acabarà sent un estalvi ja que si no es fa aquest fons de reserva, s’haurà de demanar un préstec que generarà interessos.  

Paral·lelament, el Consell està treballant per millorar els índex de reciclatge de la comarca ja que com més be es recicli, més anys de vida tindrà l’abocador, cosa que permetrà augmentar aquest fons de reserva. I es que si bé a les quatre poblacions on es porta a terme el sistema porta a porta es recicla més del 60% dels residus, les noranta poblacions restants no passen del 20%. 

Aquest increment del 10% en la taxa de residus es va aprovar en l’últim ple del consell comarcal amb 10 vots a favor, 6 abstencions i un vot en contra.

Albert Morales