Campanya per incrementar els index de reciclatge a Cervera

12/02/2018

S’inspeccionaran les escombraries dels veïns de la ciutat i, aquelles que no estiguin ben reciclades, no es recolliran i es distingiran amb un adhesiu

Cervera ha engegat una campanya de conscienciació per incrementar els índex de reciclatge del porta a porta. La iniciativa consisteix en inspeccionar les bosses de residus dels veïns de la ciutat i detectar aquelles que continguin residus mal reciclats. Aquestes bosses no es recolliran fins al cap de 24 hores i s’hi col·locarà un adhesiu de color groc amb el motiu pel qual el camió no s’ha endut les escombraries. Posteriorment, l’endemà, es realitzaran visites als habitatges corresponents per conscienciar als veïns de la importància del reciclatge.

Per poder dur a terme aquesta campanya, s’ha dividit Cervera en onze zones i cada setmana, fins al mes de maig, s’inspeccionaran les bosses d’una d’aquestes àrees. Tot i ser el Consell Comarcal qui passa al capdavant d’aquesta iniciativa, treballa conjuntament amb l’ajuntament per tal de que la informació arribi a tots els racons de la ciutat.

Aquesta mateixa campanya ja es va dur a terme l’any passat a Guissona amb molt bons resultats, reduint les bosses mal reciclades fins a un 80%.

 

 

Albert Morales