Casa d’acollida per col·lectius vulnerables a Sant Guim

09/06/2018

Serà a l’antic Casal Parroquial de la vila on l’any passat s’hi va habilitar un pis per a refugiats. El projecte és un homenatge a Mossèn Josep Garriga

El Casal Parroquial de Sant Guim de Freixenet continua remodelant-se desprès de transformar, l’any passat, una part de l’edifici en un pis social per a refugiats. Ara les obres es reprenen per inaugurar a finals del mes de juliol una casa d’acollida que doni cabuda a persones amb situacions vulnerables com són transeünts, víctimes de la violència de gènere o refugiats. L’alberg s’ha batejat amb el nom de «casa i colla», oferirà un total de nou places i comptarà amb una zona masculina, una de femenina i una de comuna on s’hi instal·larà la cuina i el menjador.

L’alberg és, per damunt de tot, un homenatge a Mossèn Josep Garriga, impulsor de la Fundació Alba i antic rector de la vila que poc abans de morir va donar 40,000 euros, per invertir en projectes socials, a Jaume Prat actual rector de Sant Guim de Freixenet. Un homenatge que s’ha escenificat amb la descoberta d’una placa i que han presidit l’alcalde i el rector del municipi i el Bisbe de Solsona.

L’homenatge a Josep Garriga i primera aproximació a la casa d’acollida ha coincidit amb la Festa del Sagrat Cor on hi han assistit diversos representants de l’església Catòlica i persones properes a Garriga.

Albert Morales