Cent cinquanta persones acompanyen a l’exlíder de l’ANC de Tàrrega a declarar

23/04/2018

Salvador Bori ha hagut de comparèixer als jutjats de Cervera per un suposat delicte electoral que ell mateix desmenteix. També s’ha inaugurat el carrer 1 d’octubre

Cent cinquanta persones s’han atansat als jutjats de Cervera per donar suport a Salvador Bori, exlíder de l’Assemblea Nacional Catalana de Tàrrega, acusat d’un delicte electoral per haver organitzat una concentració de protesta pels dos mesos d’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart el passat 16 de desembre. Bori desmenteix aquesta acusació i afirma que l’acte celebrat a Tàrrega fou un míting electoral en el marc de les eleccions del 21-D promogut pels partits independentistes amb representació a l’ajuntament de la capital de l’Urgell. L’acusat creu que tots aquests moviments són part d’una estratègia de persecució al procés independentista, mentre que el seu advocat diu que s’ha desvirtuat l’atestat dels mossos d’esquadra i que l’acusació queda molt allunyada dels fets ocorreguts.

Paral·lelament a la declaració de Bori als jutjats, a la capital de la Segarra s’ha celebrat un altre acte de suport al procès independentista com ha estat la inauguració del carrer 1 d’Octubre, fins ara anomenat C/ Duc d’Ahumada. L’elecció d’aquest nou nom va sortir d’una consulta popular on va poder participar-hi tota la ciutadania major d’edat de la ciutat.

Albert Morales