Cervera, a punt per celebrar la Festa Major

20/09/2018

La cultura popular té un especial protagonisme a la Festa Major, que omple els carrers amb les cercaviles i la sortida del seguici festiu de la ciutat

La Festa Major del Sant Crist és la festa gran de la ciutat. Se celebra del 21 al 24 desetembre, amb un programa que combina les tradicions amb els actes més lúdics per a totsels públics.

La Festa Major comença amb la lectura del pregó i el reconeixement a una entitat local,divendres a les 20 hores. El pregoner d’enguany és Lluís Puig, conseller de Cultura al’exili que actualment serveix el país des de la Casa de la República a Waterloo com acoordinador de programes culturals internacionals. Lluís Puig ha visitat sovint Cervera iconeix de primera mà esdeveniments com l’Aquelarre i la Fira de lutiers.El reconeixement a l’entitat és per als Bombollers, un grup de percussió present a totesles manifestacions culturals i festives de la ciutat que l’any passat va celebrar el seu 20èaniversari.

Cal destacar que enguany la festa torna a tenir envelat a la plaça Pius XII. L’any passat la Paeria va apostar per recuperar aquest espai de trobada al centre de la ciutat i fou un èxit.L’envelat acull actuacions musicals com una festa dels anys vuitanta (divendres), del’històric grup d’ska Doctor Calypso, el jove grup de fusió La Sra. Tomasa i el DJ Sendo(dissabte) i concert i ball amb la prestigiosa orquestra La Principal de la Bisbal (dilluns).Diumenge hi haurà la representació teatral “Bona nit benparits!” a càrrec de l’actor FelFaixedas. Tots aquests actes són amb entrada gratuïta.

La cultura popular té un especial protagonisme a la Festa Major, que omple els carrers amb les cercaviles i la sortida del seguici festiu de la ciutat.Dissabte a la tarda té lloc la 37a Trobada de gegants de Cervera, amb la participació de 12colles geganteres, el Cérvol Tibau i el grup de percussió Bombollers de Cervera. Quanacaben els lluïments de les colles, a les 20.30 hores, arriba la carretillada de Festa Major, acàrrec dels Diables de Cervera Carranquers al racó de Santa Maria.

Diumenge al matí, surt el seguici festiu de la ciutat, que amb la seva mostra de balls omplede dansa, música i tradició els carrers i la plaça Major, on fa els lluïments. La plaça Majortambé acull el 57è concurs de colles sardanistes. A la tarda és el torn de la Diada castellera,que enguany es trasllada a la cèntrica plaça Santa Anna, amb la participació dels Margenersde Guissona, la Colla Castellera de la Gavarresa i els Salats de Súria.

El dilluns es dedica als infants amb la Festa Major petita, en què destaquen la sortida delseguici infantil de la ciutat i la representació del Ball Parlat de la Colla infantil dels Diables deCervera Carranquers.Una novetat d’aquest any és la iniciativa Cervera percutiva, que organitza dos cercavilesamb els grups de percussió locals Sound de Secà (dissabte, 12.30 h, de la plaça Major alcarrer General Güell) i Band Tokades (diumenge, 18.45 h, del carrer General Güell al’envelat).
Paeria de Cervera