Cervera celebra la 37a Trobada Gegantera amb colles d’arreu de Catalunya

23/09/2018

L’acte s’emmarca dins la programació de la Festa Major de la capital de la Segarra

El pati de la Universitat de Cervera ha esdevingut epicentre del món geganter català aquest dissabte amb la 37a Trobada de Colles Geganteres de Cervera. L’esdeveniment, organitzat per la Colla Gegantera de la capital de la Segarra, ha comptat aquest any amb la participació de 13 colles geganteres. L’objectiu de la trobada es basa principalment posar en valor els gegants i la cultura popular de cada municipi participant.

Aquesta trobada, una de les més veteranes de les terres de Lleida, ha permès a la Colla Gegantera de Cervera estrènyer vincles al llarg dels anys amb colles de tot Catalunya. Gràcies a això, l’esdeveniment compta en cada edició amb la participació de colles vingudes d’arreu del territori català.

La Trobada Gegantera de Cervera s’emmarca dins els actes de la Festa Major de la capital de la Segarra, i és un dels actes més esperats i amb més participació.

A la sortida dels gegants a la Plaça de la Universitat, s’ha commemorat el 70è aniversari del Guillem i l’Almodis, dos dels gegants més clàssics de la Colla Gegantera de Cervera. Posteriorment, gegants i gegantons han recorregut els carrers de la capital de la Segarra fins a arribar a la Plaça Major.

Francesc García