Cervera, escenari del segon Concurs Nacional de Tabals Tradicionals

05/10/2019

A la jornada hi han participat fins a 120 percussionistes, i al certamen s'han presentat 5 colles de diables d'arreu de Catalunya

Fins a 120 percussionistes i 5 colles de diables han participat en el segon Concurs Nacional de Tabals Tradicionals a Cervera organitzat per La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya juntament amb els Carranquers, que coincideix amb el 25è aniversari del grup i la Capitalitat Cultural Catalana 2019 a la ciutat. Concretament, les colles inscrites al certamen han estat Sant Pere de Ribes, Bigues i Riells, Terrassa, Granollers i Vila-seca.

Sota aquesta idea, al matí s'ha realitzat una classe magistral dirigida pel professional Gerard Pouget. Durant el dia, s'ha pogut veure una exposició de tabals al pati de la Universitat organitzada per Xixo Luthier. Al migdia, s'ha celebrat un dinar de germanor i finalment a la tarda, s'ha donat pas al certamen. que ha transcorregut pels carrers del casc antic i ha finalitzat en format estàtic a la plaça de la Universitat.

Els criteris que s'han valorat han estat l'originilitat, la qualitat i la complexitat dels tocs, el vestuari, la identitat, la posada en escena i la formació del grup. Amb tot, els de Granollers s'han endut el primer premi d'aquesta jornada.
Noèlia Burgos