Cervera mostra l’evolució del seu patrimoni arquitectònic a través de la rajola hidràulica

07/02/2019

Un dels exemples més il·lustratius d’aquesta tendència decorativa és la Casa Museu Duran i Sanpere

Cervera mostra l’evolució del patrimoni històric de la població a través de l’exposició ‘Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica’, una mostra que es pot veure des del dia 1 de febrer al Museu de Cervera i que forma part de les activitats de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Jordi Griset, autor del llibre 'L'Art del mosaic hidràulic a Catalunya' i col·leccionista de rajoles hidràuliques, és el propietari de la major part de les peces exposades, uns elements artístics decoratius que fa quinze anys que col·lecciona.

Un dels exemples més il·lustratius d’aquesta tendència decorativa és la Casa Museu Duran i Sanpere, seu de l’exposició, on les catifes de ciment són un element artístic vinculat a l’ornamentació de l’arquitectura modernista i que fins al dia d’avui fan servir els dissenyadors i arquitectes en les seves construccions.  

L'exposició, una mostra de rajoles hidràuliques i catàlegs dissenyats per reconeguts artistes i arquitectes, es podrà veure fins el pròxim 19 de maig.

Marc Mora