Cervera tanca la 1a edició de la “Festiuada” amb èxit de participació i una valoració molt positiva

15/09/2020

Des de la regidoria de cultura destaquen que el festival cultural "ha vingut per quedar-se"

Aquest passat dissabte 12 de setembre, Cervera va donar per finalitzada la primera edició de la “Festiuada, moments d’art i marinada”.El festival va néixer com a resposta a les suspensions per la Covid-19 d’alguns actes que tradicionalment s’organitzaven a la capital de la Segarra i que comportaven aglomeracions de gent, com és l’Aquelarre. L’objectiu era el de donar suport als artistes locals i de proximitat, i alhora reactivar la vida festiva, cultural i econòmica de la ciutat.

Les regidores de l’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes, Mercè Carulla i Mireia Brandom, destaquen que "a l’hora de dissenyar la Festiuada, les prioritats eren, per una banda, contractar companyies i artistes locals i del territori majoritàriament, un sector al qual la pandèmia ha sacsejat molt; a més, la cultura ens va fer més agradable el confinament, i per això ara tocava fer-li el retorn donant-li suport i apostar per la proximitat".

Per altra banda, consideren que la Festiuada "ha estat una bona manera de dinamitzar terrasses, bars i comerços en general, amb actuacions a les places i carrers de la ciutat, fent així de la cultura una font de dinamització econòmica. Visió que ha de persistir sempre, no només en temps de pandèmia".

Han estat vuit setmanes, vint-i-set dies d’estiu de música, teatre, dansa, cinema, cultura popular, exposicions i també gastronomia, amb molt bona acceptació per part del públic que hi ha assistit. Actes reduïts, amb aforament limitat i amb les mesures sanitàries de distància, mascareta i gel hidroalcohòlic.

"Tenim molt clar que la cultura és necessària a les nostres vides, que aporta beneficis en molts àmbits, tant social com econòmic, i, per tant, és imprescindible la seva programació", afirmen les regidores, que afegeixen que "la Festiuada ha vingut per quedar-se, amb el desig que l’any que ve la situació de la pandèmia estigui més controlada i puguem compartir petits moments lluint el millor dels nostres somriures, lluny de les mascaretes".

InfoLleida