Cervera va rebre els Reis d’Orient amb una lluïda cavalcada

07/01/2020

Els Reis d’Orient van arribar a la ciutat de Cervera, diumenge 5 de gener, protagonitzant una Cavalcada que va passar pels carrers i les places del centre de la ciutat i que va acabar a la plaça Major, on van ser rebuts pels regidors del Consistori i van recollir les cartes amb els desitjos dels infants.

La comitiva reial va realitzar el recorregut habitual per la ciutat, que va començar a l’avinguda del Mil·lenari i va passar per l’avinguda d’Agramunt, carrer Victòria, avinguda Catalunya, carrer Guinedilda, plaça Universitat, plaça Sant Miquel, carrer Santa Anna, carrer Major i plaça Major.

A la Paeria els va rebre el paer en cap, Ramon Augé, i regidors del Consistori, que els van lliurar la clau de la ciutat amb la qual van poder obrir les cases per deixar els regals.

Participació ciutadana
La Cavalcada de Reis de Cervera va comptar amb la participació de 125 voluntaris i col·laboradors, veïns i veïnes de Cervera, associacions, entitats i empreses privades, els quals van fer possible l’arribada de Ses Majestats a la ciutat. La regidoria de Festes i la Comissió de Reis són els organitzadors de la festa, i els encarregats de gestionar i coordinar els voluntaris i tot allò vinculat amb el repartiment de regals, la Cavalcada, la visita als pobles i les residències.

Residències
Abans de la Cavalcada, Ses Majestats i els patges reials van visitar les residències Mare Janer i Mare Güell de Cervera. Aquesta tradició, ja consolidada, permet que els més grans de la ciutat, que en molts casos no poden sortir al carrer, puguin gaudir de la visita dels Reis d’Orient.

Visita a Vergós i Castellnou
El dilluns 6 de gener Ses Majestats, els patges reials i representants de la Paeria van visitar els pobles de Vergós i Castellnou d’Oluges, per repartir els darrers regals de la jornada. D’aqueta manera, un centenar de veïns i veïnes es van congregar en aquests dos pobles per donar la benvinguda als Reis d’Orient i van rebre els regals directament de les seves mans.

#BaltasarDeVeritat
La Paeria de Cervera està adherida, des de l’any passat, a la campanya #BaltasarDeVeritat, promoguda per l’entitat Casa Nostra Casa Vostra, amb la finalitat que els reis i patges de les Cavalcades de Catalunya no siguin persones pintades de negre.

A la Segarra, regala igualtat!
La Regidoria de Festes enguany es va sumar a la campanya “A la Segarra, regala igualtat!”, impulsada pel Consell Comarcal de la Segarra per promoure els regals no sexistes. Les carrosses reials i els regals de la cavalcada mostraven cartells amb aquest missatge.
Infolleida