Curs de coneixements laborals per a immigrants de Guissona

28/04/2021

Hi participen 9 persones

Un total de 9 persones procedents del Senegal, Marroc, Gàmbia i Guinea, usuaris del servei de primera acollida, van participar entre el 19 i el 25 d'abril en un curs sobre coneixements laborals a Guissona, organitzat pel consistori i impartit per l'Oficina de Treball de Tàrrega.

La formació, establerta per la llei d’acollida, els va facilitar un seguit de coneixements laborals, entre ells, els conceptes bàsics de la normativa sociolaboral, els drets i deures laborals, el sistema bàsic de contractació, la informació sindical i el mercat de treball i recerca d’ocupació.

El curs va constar de 3 mòduls: el mòdul A de català de 90 hores, el mòdul B sobre coneixements laborals de 15 hores i el mòdul C sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic també de 15 hores.

L’alumnat del curs, que pretén facilitar la integració a la societat catalana, va obtenir el certificat de primera acollida de la Generalitat.

En la cloenda hi van assistir el regidor de la Gent Gran i Voluntariat, Josep Mª Ferreras, i la directora de l’Oficina de Treball, M. Àngels  Pérez, encarregada de gestionar el curs.   

El servei de primera acollida està gestionat per l’Àrea vila i d’atenció a les persones del consistori, conjuntament amb el  Consell Comarcal de la Segarra, i rep finançament de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat i del Fons Social Europeu.

Redacció - SEGRE / Foto: Ajuntament de Guissona