“Dir Pedrolo”, una obra de teatre que apropa l’escriptor als alumnes de secundària

19/03/2018

Aquesta “barreja” de música, poesia, teatre, imatges i lectures dramatitzades va tenir lloc el dijous 15 de març, al teatre de Casal de Cervera dins de les activitats programades en l’edició 7lletres 2018

Dir Pedrolo, amb els actors Ferran Farré, Núria Casado i Núria Miret, les intervencions musicals de Ramon Álvaro (saxo), i producció audiovisual de Jordi Larios, és un recorregut vital per la literatura de l’escriptor segarrenc. O una biografia literària. Perquè en l’obra es posa èmfasi en el fet que viure i escriure eren verbs separats per una frontera difusa. Les veus en off d’Anton Not i Rosa Mesalles posen en context les lectures dramatitzades, que s’il·lustren amb imatges de la Fundació Pedrolo, Anna Bové, Colita , Jordi Larios i Camil·la Minguell.

Aquesta “barreja” de música, poesia, teatre, imatges i lectures dramatitzades va tenir lloc el dijous 15 de març, al teatre de Casal de Cervera dins de les activitats programades en l’edició especial 7lletres 2018 en motiu de la celebració del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo. La representació va estar adreçada als alumnes de 4t d’ESO i de Batxillerat dels Instituts de la comarca. Més de dos-cents nois i noies de l’INS Antoni Torroja de Cervera i de l’INS Guissona van assistir a la funció matinal que es va fer expressament per a ells.

Dir Pedrolo, que es va estrenar l’any del 25è aniversari del traspàs de l’escriptor (2015), és un reconeixement i una aproximació a la vida, a l’obra i al pensament de l’autor de l’Aranyó.

Manuel de Pedrolo, escriptor català nascut a la Segarra, va dedicar la vida a crear mons diversos i possibles a través de les més de 20.000 pàgines mecanografiades des del silenci i la constància de la seva taula de treball, un llegat immens que ja forma part de la història de la literatura catalana, al servei del seu país i a disposició dels lectors que el vulguin retrobar.

Infolleida