Dues masies de la Segarra se'n van al Solsonès

02/02/2017

Folch i Miravalls portaven uns 30 anys demanant el canvi d'inscripció comarcal però els ajuntaments de Biosca i Llobera no arribaven mai a un acord

Les comarques de la Segarra i el Solsonès faran una petita modificació territorial degut al canvi de municipi i de comarca, de les masies de Folch i Miravalls. Fins ara aquestes dues masies formaven part del municipi de Biosca, a la Segarra, tot i que el municipi de Llobera, al Solsonès, els és més proper i és on els veïns gaudeixen de tots els serveis. 

Les reivindicacions d’aquestes masies per canviar de municipi es remunten al 1988 però mai hi havia una entesa entre Llobera i Biosca. Després de gairebé 30 anys d’intents frustrats, per fi hi ha hagut acord entre aquets dos municipis.  

Tot i que antigament hi havia hagut més habitants, Folch i Miravalls sumen 3 habitants entre totes dues masies, dos a Folch i un a Miravalls. Altres municipis de la Segarra, com Biosca mateix o Torà, també porten demanant des de fa temps el canvi d’inscripció comarcal per entrar a formar part al Solsonès.