El bestiari festiu català, reconegut a Cervera amb els premis ‘Best’

17/11/2019

Els guardonats han estat Jan Grau, la Tradillibreria, festes.org i el projecte de la Cooperativa Coopgròs, i en primer lloc, la iniciativa de la colla Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, pel Bateig del Cabrot Petit

Cervera ha esdevingut aquest dissabte la seu del Festivitas Bestiarum, la gran festa de reconeixement del bestiari festiu català en la que hi han participat deu figures. L'acte, que s'ha celebrat amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, ha comptat amb la tradicional gala dels premis BEST, que enguany l'ha presentat l'humorísta Peyu davant de més de 300 persones.

En total, s'ha fet entrega de set guardons. A la categoria de premis a la societat, s’han reconegut les trajectòries del folklorista Jan Grau, de l’empresa Tradillibreria i del portal d’informació festes.org, a més d'un projecte inclusiu de la Cooperativa Coopgròs.

Pel que fa a les entitats, el primer premi ha estat per Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, pel Bateig del Cabrot Petit; el segon pel Ball de Diables de Mataró, per la II Mostra de Bestiari Festiu i Tradicional de Catalunya; i el tercer per l’Associació Veïnal Vall de l’Arrabassada i Músics, per la Mostra de Bestiari Singular de Foc de Catalunya.
Durant la jornada, també s'ha realitzat una cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia, així com els lluïments de les colles participants.
Noèlia Burgos