El Carnaval de Secà omple de festa els carrers de Cervera

15/07/2018

Fins a 19 comparses i 11 grups de percussió participen en aquesta cita recuperada pels veïns de la ciutat

Després d’un any d’aturada, Cervera ha recuperat el Carnaval de Secà, una festa que s’ha celebrat aquest dissabte i que ha omplert els carrers del centre de la capital de la Segarra de festa i disbauxa, amb un total de 19 comparses,  11 grups de percussió procedents d’arreu de Catalunya, i més de 500 persones que han participat de la rua. En aquesta ocasió el Carnaval ha estat organitzat per una nova entitat que s’ha creat després que Sound de Secà, antics organitzadors de l’acte, es desvinculessin del Carnaval per motius professionals.

La quarta edició del Carnaval d’Estiu de Cervera ha estat protagonitzada per les paròdies relacionades amb temes marins que han recordat la llegenda local del port de mar. Al llarg de la rua s’han pogut veure des dels Robinsons de Secà, fins als peixaters de la Segarrense, passant pels protagonistes de l’anunci d’una coneguda marca de cervesa. 

Com en les darreres edicions, el Carnaval de Secà ha comptat amb la tradicional correbarra, el gran elefant amb la Reina Carnestoltes, i el concurs de comparses i percussió, el qual ha premiat a la comparsa “20’s Beach Club” com la més completa, i per tant tindrà l’honor de ser la comparsa reial de la propera edició d’aquesta festa. Pel que fa als grups de percussió, els Protons d’Igualada han estat els guanyadors del concurs.

Francesc García