El Consell Comarcal de la Segarra ha tramitat un ajut per a municipis de la comarca, amb una inversió de més de 300 mil euros en enllumenat

14/06/2019

L’Àrea Tècnica i Territorial del Consell Comarcal ha gestionat un ajut de la sol·licitud FEDER i ha rebut una subvenció favorable de l’IDAE (Institut per a la diversificació i estalvi de l’energia) per a la renovació de l’enllumenat públic de diversos municipis de la comarca. L’IDAE regula concessió directa de subvencions per a projectes singulars d’entitats locals que afavoreixen el pas a una economia baixa en carboni en el marc del Programa Operatiu FEDER de creixement sostenible.

Concretament, s’ha aprovat una inversió total de 337.622,68€, amb una subvenció de 168.811,33€, el 50% del total. La Diputació de Lleida, a la vegada, finançarà el 25% de la inversió. Així, els municipis beneficiaris d’aquests ajuts assumeixen el 25% de la inversió total.

Els municipis que es van acollir a la subvenció són;  Tarroja de Segarra, Ivorra, Massoteres, Estaràs, Montornès de Segarra i  Sant Guim de Freixenet. En aquests municipis s’actuarà en 869 dels 913 punts de llums existents, substituint les actuals llums per llums LED més eficients que afavoreixen l’estalvi energètic i fent algunes inversions en quadres de llum per adaptar-los a la normativa vigent. Amb aquestes inversions es calcula que s’aconseguiran uns percentatges d’estalvi mitjans en consum d’un 60%.

El Consell Comarcal, a través de l’Àrea Tècnica i Territorial, continuarà oferint assistència tècnica a aquests municipis en el desenvolupament de les inversions i justificació del ajuts. 

La finalitat de la subvenció a la qual el Consell Comarcal s’ha acollit és l’eficiència en les infraestructures i serveis públics, a partir de la renovació de les instal·lacions de l’enllumenat públic.

Infolleida