El Consell Comarcal de la Segarra i els ajuntaments de la comarca recorden la necessitat de quedar-se a casa

20/03/2020

El Consell Comarcal de la Segarra i els ajuntaments de la comarca, i com a mesura de contenció davant el COVID-19, de conformitat amb el Real Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, han volgut recordar la necessitat d'evitar els desplaçaments cap a les segones residències o establiments turístics diversos. Al seu torn, el Ministerio de Sanidad ha publicat al BOE, odre SND/257/2020, de 19 de març, que declara la suspensió d’obertura al públic d’establiments d’allotjament turístic.

El confinament de la població arran d’aquesta situació d’alerta és per evitar desplaçaments. La mobilitat es limita a determinades activitats: adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Sempre individualment excepte l’acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.

Evitem desplaçaments perquè no es pot fer cap activitat de lleure al medi natural: ni passejades, excursionisme, senderisme, etc, (tampoc amb les mascotes, que s'han de treure a passejar prop de la residència habitual); ni escalada, parapent, caiac...; tampoc fotografia de natura, ni caça, ni trobades, aplecs, focs d'esbarjo. Sapigueu que el Cos d'Agents Rurals segueix patrullant el medi rural i natural i té la instrucció d'aixecar acta en tots aquests casos per presumpte incompliment del deure de confinament.

Des de els ens de la Segarra, recorden que, majoritàriament, "la nostra població és gent gran i, per tant, grup de risc: ens protegirem davant el virus, per això us demanem que no ens visiteu personalment. Quan passi aquest episodi us rebrem amb els braços oberts. Així doncs, apel·lant al sentit comú i per responsabilitat individual i col·lectiva,
degut a l’alerta sanitària us demanem que us quedeu a casa. Ens hi va la vida".
Infolleida