El Consell Comarcal entrega els premis del concurs “Segarra, imatges amb tracte”

29/12/2016

El concurs ha tingut com a objectiu difondre i visualitzar situacions reals que poden esdevenir un exemple de bon tracte a les persones grans i que puguin tenir un impacte que faciliti la reflexió sobre el tracte a les persones grans.

La Sala de Plens del Consell Comarcal de la Segarra ha acollit el lliurament dels premis a les persones guanyadores del Concurs “Segarra, imatges amb tracte”. El concurs “Segarra, imatges amb tracte” és una de les accions de la campanya “Tracta’m bé”, de foment del bon tracte a les persones grans.

Les fotografies premiades han estat, 1r. premi per a Mireia Solé Verdés (Talavera), amb la fotografia  “Sota l’arbre”. 2n premi per a Laia Argelich Esteve (Torrefeta i Florejacs), amb la fotografia “3 generacions de cara a les ametlles” i el 3er premi per a Montse Pujantell Pujol (Torrefeta i Florejacs), amb la fotografia “Trobada”. Totes tres són fotografies que consisteixen en imatges i missatges d’alt impacte que transmeten situacions de bon tracte envers les persones grans. 

En total s’han presentat 61 fotografies que han estat valorades per un jurat presidit pel director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Santacana. La resta del jurat format per Assumpció Aubets, instagramer de la comarca, Mercè Esteve, membre del Consell consultiu de les persones grans de la Segarra, Eva Monell, Directora de l’oficina CaixaBank de Cervera i Carlota Bartra, tècnica de comunicació del Consell Comarcal. 

El jurat s’ha basat en criteris com que la fotografia i el missatge expressin els valors que integra el programa “Tracta’m bé”, l’originalitat, que fos presa a la comarca i que tingués qualitat fotogràfica. 

El lliurament de premis ha anat a càrrec de la consellera comarcal de serveis socials al Consell, Núria Magrans, que ha destacat l’èxit i la bona acollida que ha tingut el concurs a la comarca, com també, està tenint la campanya a la Segarra. La consellera ha recordat que la campanya Tracta’m bé és una campanya de carrer, de proximitat, de sensibilització i de prevenció que promociona el bon tracte envers les persones grans, així com també cuidar als seus cuidadors.