El Curs de Música de Cervera ja compta amb més de 70 alumnes inscrits

09/06/2021

Alguns professors han exhaurit les places de les seves classes

El Curs Internacional de Música de Cervera ja compta, a hores d’ara, amb més de 70 alumnes inscrits, quan encara queda gairebé un mes perquè finalitzi el període d’inscripció. A això hi hem de sumar que alguns dels professors ja han exhaurit les places disponibles per a les seves classes.

Aquestes dades certifiquen de nou la bona salut d’aquest veterà curs, un dels més antics i prestigiosos de l’Estat espanyol, que enguany celebra la 40a edició i que certifica l’interès dels estudiants després de l’impàs de l’any passat a causa de la pandèmia.

Cal destacar que aquest 2021, el Curs Internacional de Música de Cervera, i com a conseqüència a l’adaptació a les mesures Covid, s’impartirà en format de classes magistrals i cursos intensius, incloent classes individuals i col·lectives.

Les inscripcions per a aquesta edició es poden seguir tramitant a través del web catedracervera.cat i els interessats tenen de termini fins el 30 de juny per poder-les formalitzar. Hi ha diferents disciplines de cursos, als quals es poden apuntar els alumnes interessats a incrementar el seu nivell musical. D’aquesta manera, es poden inscriure al mestratge de nou instruments diferents de corda, vent o piano.

Enguany, el curs tindrà lloc del 9 al 19 de juliol i comptarà amb 14 professors d’alt nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit. D’aquesta manera, els alumnes es podran inscriure en el mestratge de violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè i clarinet.

Amb la recuperació enguany del Curs, també s’hi suma el Festival de Música i la Fira de Lutiers, que també asseguren la seva continuïtat.

 

L’Obra Social ‘La Caixa’ segueix amb les beques pels alumnes del Curs de Música

Amb la voluntat de fer arribar a més alumnes la possibilitat d’apuntar-se al curs, l’organització ha renovat l’acord amb La Caixa per poder oferir beques a través de la seva Obra Social.

Paral·lelament, des de l’organització es valora molt positivament la recuperació del Curs, el Festival i la Fira de Lutiers, ja que si l’aturada de l’any passat hagués prosseguit, hagués pogut perillar la continuïtat d’una de les iniciatives musicals cabdals de la música a Catalunya amb 40 anys de trajectòria.

El Curs Internacional de Música forma part de la Càtedra Cervera – Emili Pujol, una iniciativa que inclou, a més del curs, el Festival de Música i la Fira de de Lutiers.

Redacció - SEGRE / Foto: Càtedra Cervera