El Museu de Guissona entra a formar part de la Xarxa de Museus d’Arqueologia de Catalunya

30/11/2017

Es tracta d’una de les institucions més importants de Catalunya que gestiona un destacat patrimoni arqueològic

El passat dilluns 27 de novembre, el Museu de Guissona va assistir per primera vegada, com a membre de ple dret, al plenari de la Xarxa de Museus d’Arqueologia de Catalunya (Arqueoxarxa). 

El Museu de Guissona ha ingressat recentment a la xarxa per tractar-se d’una de les institucions importants de Catalunya que gestiona un destacat patrimoni arqueològic, tant per la col·lecció que alberga com pel Parc Arqueològic de la ciutat romana de Iesso que en depèn. 

Des de l’any 2010, l’Arqueoxarxa aglutina els principals museus d’arqueologia, equipaments i jaciments museïtzats de Catalunya. Actualment en formen part el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de Sabadell, el Museu d’Història de Cerdanyola, el Museu de Badalona, el Museu de Gavà, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles; i de les terres de Lleida, el Museu de la Noguera a Balaguer i el Museu Comarcal de l’Urgell a Tàrrega, a més del recentment entrat Museu de Guissona.

Les principals funcions dArqueoxarxa són articular polítiques conjuntes de conservació, difusió i dinamització territorial, tot respectant la diversitat de cadascun dels equipaments que la formen. A més de millorar la gestió de les col·leccions dels diferents museus, els seus equipaments i posar en marxa programes de treball col·laboratiu, el principal objectiu d’ArqueoXarxa és avançar cap a noves formes de representació i relació que permetin apropar al ciutadà tot aquest llegat cultural
Ajuntament Guissona