El president Torra encapçalarà, dissabte vinent, l'acte inaugural de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019

17/01/2019

S’iniciarà tot un any d’activitats amb les quals es posarà en relleu la riquesa cultural de la capital de la Segarra i el seu territori

El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà demà passat, dissabte, 19 de gener, la inauguració de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019. Amb aquest acte, que tindrà lloc a les 19.00 hores, al Gran Teatre de La Passió de Cervera, s’iniciarà tot un any d’activitats amb les quals es posarà en relleu la riquesa cultural de la capital de la Segarra i el seu territori.
 
La inauguració comptarà també amb la participació de la consellera de Cultura, Laura Borràs; del paer en cap de Cervera, Ramon Royes; de la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré.
 
L’acte s’iniciarà amb el parlament del president de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; a  continuació, hi intervindran la presidenta de la Diputació de Lleida; el paer en cap, i clourà el president Torra. Tot seguit, s’estrenarà l’espectacle MEM, un muntatge de producció pròpia, que a través del teatre, la dansa, la música i les arts visuals ens parla de la cultura des d’un vessant polièdric.
 
Prèviament a la inauguració de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, el president Torra té previst, a les 18.15 hores, fer una visita institucional a la Paeria de Cervera. Acompanyat del paer Ramon Royes, el cap del Govern signarà el Llibre d’honor al Saló de Plens.
 
A continuació, el president i l’alcalde es traslladaran a peu cap al Gran Teatre de la Passió. En el decurs d’aquest recorregut, el president podrà visitar l’antic edifici on es van reunir les Corts Catalanes el 19 de desembre de l’any 1359, pas decisiu per a la creació de la Diputació del General de Catalunya.
Infolleida