Els Aimerics de Sant Antolí presenten el nou drac en la IV Batalla de Foc

05/08/2018

El drac de Bellveí es proclama campió de la competició en una final contra la Draga de Cunit

Amb la presentació del drac Aimeriquet, la nova figura del bestiari de Sant Antoli, s’ha donat el tret de sortida a la quarta Batalla de Foc. Acompanyat de 27 nens i nenes d’aquesta població, el drac ha estat batejat pel seu pare, el drac Aimeric. Amb aquest nou element, l’Associació Sociocultural Aimerics, organitzadors de la Batalla de Foc, vol començar a introduir als més petits de la població en l’entitat.

La Batalla de Foc de Sant Antolí ha comptat un any més amb vuit dracs i dragues procedents de diverses ciutats catalanes, que s’han disputat el títol a la millor presentació pirotècnica. La competició s’ha dut a terme en un format eliminatori en què els participants han competit emparellats, i amb les votacions del públic s’ha decidit qui passa de ronda. Després d’unes disputades semifinals, el Drac de Bellveí s’ha proclamat campió de la competició en una ajustada final contra la Draga de Cunit.

La colla guanyadora, però, ha cedit el premi a la Figa d’Alguaire, i és que el grup ha estat a punt de no assistir a la competició a causa de la mort d’un petit de cinc anys de la localitat, familiar d’alguns dels membres de l’entitat.

L’esdeveniment ha aplegat a més de 800 persones que al llarg de la tarda de dissabte han gaudit de diverses activitats com una jornada castellera amb els Margeners de Guissona i els Castellers de Tortosa, diversos concerts i l’actuació dels Bombollers de Cervera.  

Francesc García