Els alcaldes valoren els danys de les pluges torrencials

18/10/2018

Els despreniments de parets de marge i les esllavissades de roques i vegetació en camins rurals són els principals danys dels temporals

Els alcaldes de la Segarra fan balanç dels desperfectes que van provocar les pluges torrencials del passat dia 14 que van deixar més de 110 litres per metre quadrat en municipis com Les Oluges o Sant Guim de Freixenet. Des dels consistoris calculen que les despeses econòmiques derivades dels temporals ascendiran, en alguns casos, fins a més de 10.000 euros que s’hauran de destinar en arranjar els camins malmesos i les esllavissades en les parets de marge. Els alcaldes de la Segarra però, no creuen que aquesta sigui la solució i demanen que les administracions inverteixin en aquestes zones rurals.

Les afectacions han estat especialment dures en els municipis de l’Alta Segarra, un terreny amb molts pendents on les pluges han provocat grans esllavissades de pedres i terra. Un panorama que afecta directament a pagesos i agricultors impedint que aquests puguin accedir a les seves instal·lacions.

Els desperfectes derivats de les pluges del dia 14 serà, en els pròxims dies, la principal línia de treball dels alcaldes de la Segarra. Unes actuacions que, de moment, no compten amb l’ajut de les administracions que s’hauran de dur a terme amb fons propis.

Albert Morales