Els escolars de Cervera tornen a gaudir de la música en directe en l’inici del Festival de Pasqua

07/04/2022

El certamen recupera enguany el 100% de l'aforament i portarà a la ciutat un total de 14 concerts

Cervera ha recuperat aquest dijous al matí la matinal infantil que habitualment se celebrava en el marc del Festival de Pasqua i que feia dos anys que no es podia organitzar per la pandèmia. L’activitat està dirigida al públic escolar amb l’objectiu que els més petits s’interessin per la música clàssica, un preàmbul del que serà el 12è Festival de Pasqua de Cervera, que oficialment s’inaugurarà aquest dissabte. El certamen recupera enguany el 100% de l'aforament i portarà a la ciutat un total de 14 concerts amb la voluntat d’homenatjar els músics Gaspar Cassadó i Manuel Blancafort en el 125è aniversari del seu naixement.

Més de 800 alumnes de la Segarra i voltants han assistit aquest dijous al Teatre de la Passió de Cervera per donar el tret de sortida al Festival de Pasqua. El certamen referent de la música clàssica catalana torna en la seva màxima esplendor després de la pandèmia i recupera concerts que s’havien deixat de fer, com aquesta matinal infantil, una activitat destinada a les escoles que vol apropar la música clàssica a les noves generacions i ha anat a càrrec de LleidArt Ensemble i Ballet de Barcelona, que han interpretat l’obra “Pere i el llop”.

El Festival s’inaugurarà oficialment el proper dissabte, 9 d’abril, al Paranimf de la Universitat i ho farà, com és habitual, amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC).

La programació del festival s’allargarà fins el dia 16 d’abril i recorrerà diversos espais de la ciutat. En total, s’han organitzat fins a catorze concerts, dues conferències i una exposició.

Noèlia Burgos Domínguez