Els petits de Guissona descobreixen el seu passat romà amb el V Curs d’Arqueologia Infantil

10/08/2017

Amb l’aforament complet, els participants excaven en el parc com autèntic arqueòlegs

Una vintena de nens i nenes de 6 a 12 participen durant aquesta setmana en el V Curs d’Arqueologia Infantil de Guissona, una iniciativa organitzada des de l’àrea de cultura del consistori juntament amb el Patronat d’Arqueologia del Municipi.  

Seguint les instruccions dels arqueòlegs, els petits aprenen les diverses tasques que els tècnics realitzen, en una recreació d’una excavació al Parc Arqueològic del Jaciment Romà de Iesso. L’objectiu és apropar la realitat d’aquesta disciplina científica als més petits perquè prenguin consciència de la importància de comptar amb aquest patrimoni a Guissona.

Un any més, l’organització ha penjat el cartell de complet, i és que després de l’èxit de les anteriors edicions, són molts els nens que volen repetir l’experiència. A més, als infants que participen en el curs des de la primera edició se’ls ha assignat el rol d’encarregats de la documentació, del registre i del material, com si es tractés d’una excavació real.

A més de les tasques d’excavació, els petits tenen l’oportunitat de descobrir el patrimoni del parc arqueològic i del Museu de Guissona.

Francesc García