Entitats i comerços de la comarca s’adhereixen a la Ass. Amics de la Popa

22/02/2018

L’Associació Amics de la Popa pretén normalitzar l’alletament de les dones en espais públics, que es distingeixen amb uns adhesius de color rosa

La Maria és una de les mares beneficiades de l’Associació Amics de la Popa, una entitat nascuda ara fa un any que vetlla per normalitzar l’alletament als nadons. L’objectiu és crear una xarxa d’establiments i locals arreu del territori per a què les mares puguin entrar a donar el pit al seu fill sense què això els hi suposi cap inconvenient. I es què, tot i que l’alletament en llocs públics sigui cada vegada un acte més comú, saber que es pot fer sense passar fred o sense la necessitat d’haver de consumir, són alguns dels aspectes què facilita l’Associació Amics de la Popa.

De moment, a la comarca de la Segarra ja hi ha quatre punts adherits a l’Associació que es distingeixen amb aquest adhesiu de color rosa; ells són l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, el Consell Comarcal, la farmàcia Antonijoan de Cervera i el centre mèdic Multimèdics. Tot i això, des del Consell Comarcal i des de la pròpia Associació es treballa per exapandir aquesta xarxa i s’espera que en les pròximes setmanes el nombre de locals augmenti considerablement.

Aquesta setmana l’Associació es va presentar en un acte públic a Lleida on hi van prendre part pediatres i experts sanitaris, que van posar de manifest la importància i les propietats de la llet materna.

Albert Morales