Èxit de participació en el concurs individual de sardana revessa de Cervera

07/07/2021

Amb 30 revessaires de tot Catalunya

El Paranimf de la Universitat de Cervera va ser la seu del 22è Concurs individual de sardana revessa celebrat el passat dissabte 3 de juliol. Amb una més que excel·lent participació de 30 revessaires de tot Catalunya, el concurs recupera l’empenta d’aquesta modalitat que en gaudia abans de la pandèmia. Malgrat que les dates no són les habituals, el concurs se celebra en el mes de febrer i va ser ajornat al juliol, i que l’època de l’any no és la més idònia per aquest tipus d’activitat sardanista, des de l’organització fan una clara valoració en positiu pel que fa a la participació.

Per categories hi van participar set revessaires en categoria Infantil, dos en Juvenil, deu en Veterans i onze en categoria Grans. La Cobla Tàrrega ha estat la formació que ha interpretat les 8  sardanes a concurs sota l’atenta mirada de Joan Manuel Paños.

El concurs va destacar pel gran nombre de sardanistes joves que hi van participar i per la implicació i excel·lent organització del grup sardanista que forma la Colla Jovencells de la capital de la Segarra. Destaquem els guanyadors i guanyadores del concurs amb Ivet Atsarà de Terrassa en categoria Infantil, Berta Pedrós de Cervera en categoria Juvenil, el jove Lluís Caralt de Sant Vicenç del Horts en categoria Gran i Jordi Prats de Barcelona en categoria Veterans. El concurs va ser molt disputat, una mostra és l’empat de sis revessaires en la categoria Gran en el quart lloc.

La Colla Sardanista Jovencells ha superat amb nota, un any més, el repte d’organitzar un concurs de revesses. La presentació per part de dues joves sardanistes, amb lectura de resultats directament del telèfon mòbil és un reflex de la clara aposta per la introducció de les noves tecnologies en l’àmbit sardanista.

La resta de concursos se celebraran el mes d’octubre a Mollerussa i Terrassa i el novembre a Olot i Girona. El Concurs de revesses de Cervera està organitzat per la Colla Jovencells, amb el suport de la Paeria de Cervera, la Unió de colles sardanistes de Catalunya i l’Acstell amb la col·laboració de Revesses.cat.

Redacció - SEGRE / Foto: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida