Finalitzades les actuacions de recuperació de la llera del riu Sió

17/04/2018

S’han dut a terme durant els últims sis mesos i han consistit en l’eliminació d’elements invasius i la plantació d’espècies autòctones. El projecte obra les portes a un nou atractiu turístic.

Representats del departament d’agricultura de la generalitat han fet la presentació pública de les actuacions fetes a la llera del riu Sió al seu pas per la Segarra i l’Urgell dutes a terme en els últims sis mesos. El projecte, anomenat «Recuperació dels sistemes naturals del riu Sió» s’emmarca dins de les mesures compensatòries de la xarxa de distribució del Segarra-Garrigues i ha consistit en la plantació d’espècies autòctones de la zona per afavorir la biodiversitat i, per altra banda, en l’eliminació dels diversos elements invasius, com són espècies exòtiques, esllavissades i rizomes.

Aquest projecte de restauració s’estén al llarg de 22km, des de La Prenyanosa fins a Puigverd d’Agramunt, amb un total de 12 actuacions. També s’establiran cinc metres a banda i banda del riu de servitud pública on quedarà prohibit establir-hi cap obstacle, una fet que obra les portes a un nou atractiu turístic com és una vida verda paral·lela a la Ruta dels Castells del Sió.

El projecte ha tingut un cost de 400,000 euros i en els pròxims mesos es faran les mateixes actuacions a la llera del riu Ondara al seu pas per Tàrrega i altres nuclis de l’Urgell.

Albert Morales