Francesc Sabanés pren possessió com a nou diputat provincial

25/01/2018

En substitució de Rosa Maria Mora, que al darrer Ple del 2017 va renunciar al càrrec. El president Joan Reñé ha donat la benvinguda a Sabanés en nom de tot el Ple i l’ha instat a “exercir el càrrec de diputat amb responsabilitat”

Francesc Sabanés, alcalde de Ribera d’Ondara, ha pres possessió com a nou diputat provincial de la Diputació de Lleida en el Ple ordinari de la corporació, celebrat aquest dijous i que ha aprovat dues mocions, una sobre revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics i l’altra per exigir a la Generalitat l’abonament del deute pendent de les escoles bressol.

Pel que fa a Sabanés, ha pres possessió com a nou diputat en substitució de Rosa Maria Mora, que al darrer Ple del 2017 va renunciar al càrrec. El president Joan Reñé ha donat la benvinguda a Sabanés en nom de tot el Ple i l’ha instat a “exercir el càrrec de diputat amb responsabilitat”, per tal de “contribuir a enfortir la nostra estructura territorial”. El president ha volgut destacar que Sabanés representa un municipi petit com és Ribera d’Ondara, amb la qual cosa es fa palès un cop més “el compromís de la Diputació a donar suport al territori i als nostres ajuntaments”.

Pel que fa a les mocions, la referent a l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics, presentada per ERC, ha estat aprovada amb els vots favorables d’aquest grup i dels grups de CiU i la CUP, i l’abstenció del PSC i Unitat d’Aran. La moció exigeix al Ministeri d’Hisenda que aturi l’ofec a les institucions culturals catalanes i dels mitjans de comunicació públics, així com aixecar la intervenció de les finances de la Generalitat a càrrec del Govern espanyol.

Quant a l’altra moció, presentada pel PSC i Unitat d’Aran, ha estat aprovada amb l’únic vot contrari de la CUP. L’acord insta el Govern de la Generalitat a donar compliment, una vegada sigui ferma, a la sentència del TSJ que l’obliga a pagar les subvencions de tres cursos als ajuntaments que van presentar una reclamació pel deute contret i pendent d’abonar per la gestió del servei de les escoles bressol dels municipis, així com que retorni els 875 euros per alumne que han pagat les Diputacions corresponents al total del deute de 1.300 euros per alumne i any entre els anys 2012 i 2015.

Infolleida