Guissona celebra la Festa de l'Enramada

11/06/2018

Un centenars de nens van participar als tallers de la festa i Joan Carles Pérez va guanyar el concurs de Pintura Ràpida

MÉS D'UN CENTENAR DE NENS I NENES ACULLEN L’ENRAMADA

El passat diumenge, 10 de juny, Guissona va celebrar un any més la tradicional festa de l’Enramada.

Enguany, tot i les previsions meteorològiques que van retrassar la sortida, la festa va estar ben acollida amb una notable assistència per tots els nens i nenes,  que molts d'ells el dia abans havien participat en el taller de decoració de paneres i fustes.

Així doncs, el mateix dia de la festa, els nens i nenes de Guissona van desfilar pels carrers de la vila, les nenes amb paneres decorades i plenes de pètals de flors i els nens, carregant coques, fins a les fonts del poble, on van enramar a la Verge de la Font de la Salut.

Seguidament coca, barreja i sardanes, enguany previnguts del cel amenaçador sota les voltes de la plaça Major,  que van donar fi a una vetllada amb característiques pròpies, ja que la festa de l’enramada, és una festa que només es celebra a la vila de Guissona. 

JOAN CARLES PÉREZ GUANYA EL IV CONCURS DE PINTURA RÀPIDA

Aquest passat dissabte es va celebrar a Guissona el IV CONCURS DE PINTURA RÀPIDA en homenatge al pintor local Josep Mª Grau i Pujol. Una desena de pintors van omplir el nucli històric de Guissona creant-hi veritables obres d’art inspirant-se en diferents racons de Guissona.

El jurat fou format per la regidora de cultura, Gemma Franquesa; un membre de la familia de Josep M. Grau i Pujol, Montse Esteve; el pintor local Joan Codina; la tècnica de joventut i llicenciada en Belles Arts; Lídia Mulero, i el tècnic de cultura, artista i historiador; David Castellana.

L’obra guanyadora, de Joan Carles Pérez, va obtenir un premi de 400€ i la possibilitat d’exposar a la sala d’exposicions de la família Grau Santesmasses durant aquest 2018. D’aquesta obra el jurat en destacà una gran composició amb una atmosfera molt ben aconseguida, ple de vida i moviment.

El segon premi, de 200€ se’l va emportar l’obra presentada per Jordi Colillas Riu i el tercer premi, Lluís Puiggrós.

El quart i el cinquè foren per Joan Josep Català i Josep M. Batlle respectivament.

Totes les obres presentades seran exposades amb possibilitat d’adquirir-les al vestíbul de l’Ajuntament durant tot el mes de juny.

Ajuntament de Guissona